Gevoelstaal

Het liefdevol luisteren naar jezelf blijkt een uitdaging wanneer je de taal van gevoelens en emoties niet van jongs af aan hebt geleerd. Het vermogen om écht te voelen wat er in je leeft, te luisteren naar de signalen van je lichaam en je intuïtie, is problematisch. Je gaat voorbij aan je fysieke grenzen, durft niet kwetsbaar te zijn, en relaties blijven oppervlakkig. Het onderdrukken van gevoelens leidt tot stress.

Met de module Balans en Zelfcompassie leer je gevoelstaal eigen maken. Je wordt stap voor stap mee genomen om te luisteren naar je gevoelens en je emoties en je lichaamssignalen. Je leert met vriendelijkheid te reageren op wat er in je binnenste leeft en dat is wat we zelfcompassie noemen. Je leert jezelf serieus te nemen en dit op respectvolle wijze te delen naar anderen. Je coacht je binnenwereld en staat steviger in je schoenen. Deze prachtige taal van liefde zonder oordeel te (her)ontdekken, te spreken, te voelen en te verfijnen?

Deze vaardigheden zijn ook essentieel als we onze wonden willen helpen helen. Deze basismodule gaat vooraf aan de module helen van wonden.

Zie module Balans en Zelfcompassie https://b-come.nl/product/zelfcompassie/

          ‘Emoties zijn geen luxe, maar een complex hulpmiddel in de strijd om het bestaan.’ A. Damasio, neuroloog.