Cirkel van liefde

Trauma 

Waarom ervaren we niet de verschijning van een leven vol overvloedige, genereuze, tedere, geduldige en krachtige liefde? Durven je niet te vertrouwen op de helende kracht van liefde? Terwijl je er zo naar verlangt. 

Je onbewuste heeft pijnlijke ervaringen opgeslagen: afwijzing, verlating, het gevoel niet gezien, gehoord of geliefd te zijn. Deze ervaringen van gebrekkige liefde blijven onverwerkt en ongetroost achter en veroorzaken dagelijkse emotionele triggers. Ze zorgen voor immense stress en stress is een van de grootste oorzaken van ziekte. Het vertrouwen in de kracht van liefde neemt hierdoor steeds verder af…

Hoe ga je om met trauma? Ik heb jarenlang gezocht naar wat écht heelt en blijvend verandert. Mijn brede scholing heeft me diepgaande inzichten gebracht over de unieke verbinding tussen lichaam, geest en ziel en over de helende vermogens die God in ons heeft gelegd. Later ontdekte ik iets ‘simpels’ en verrassends: Alleen Liefde Heelt. Hoewel dit inzicht voor de hand lijkt te liggen, blijkt het vaak uitdagend dit praktisch te maken, zowel voor je dagelijks leven als ook wanneer je te maken hebt met trauma’s .

 

Cirkel van Liefde 

In Cirkel van Liefde zijn respect (waardigheid), verbondenheid en liefde de centrale kernwaarden. Deze benadering vertrekt niet vanuit de  pathologie, maar erkent liefde die inherent is aan ieder mens, zelfs als je deze weinig hebt ontvangen in de kindertijd. Aandacht is een vorm van liefde die de zelfhelende vermogens activeert en de mogelijkheid tot verandering in het onderbewuste. Deze benadering is eenvoudig toepasbaar in elke situatie en op elk moment van de dag. Het is levensveranderend, wanneer je beweegt van oordeel naar liefde, van liefde naar isolatie naar verbinding, van liefde naar angst naar ademruimte. Integratie, balans en innerlijke vrede brengt het en is daarom  een vreugde om ermee te werken! 

Liefde is een alom bekend woord, maar we hebben de mogelijkheid om het werkelijk toe te passen in ons dagelijks leven.

Brainspotting     

De Cirkel van Liefde  kan uitstekend worden gecombineerd met andere oefeningen en methodieken  die diepgewortelde overtuigingen en onbewuste pijnlijke ervaringen transformeren. Brainspotting is hier een voorbeeld van waar ik de laatste acht jaar intensief mee werk. Brainspotting is ontdekt en ontwikkeld door David Grand. Dit  neuro-experientiële model biedt een raamwerk biedt waardoor we dichter bij het benutten van de immense kracht van de menselijke conditie bij genezing kunnen komen, met de uiterst belangrijke interpersoonlijke afstemming en co-regulatie op het diepste niveau. 

Tijdens de module helen van wonden maak je hier kennis mee. Wil je er meer over lezen klik dan op deze link: https://jannabeek.nl/brainspotting/

De Cirkel van liefde wordt gebruikt en ingezet bij de modules die gemaakt zijn bij de zes paden van liefde. Voor een gedetailleerde beschrijving van elk liefdespad kun je het programma downloaden. 

              

                   

 

  

Lees meer over het boek