Cirkel van liefde

 

Werken met de Cirkel van Liefde

Uit alles wat ik heb ontdekt, blijkt dat alleen liefde heelt. In mijn boek “Alleen Liefde Heelt” vertel ik hierover. De Cirkel van Liefde is een werkwijze die liefde centraal stelt, niet de pathologie. Je leert je wonden te verzorgen met compassievolle aandacht en een liefdevolle stijl te ontwikkelen.

Module Twee: Zelfcompassie, Gevoelstaal en Cirkel van Liefde legt deze werkwijze uit en leert je deze toe te passen. Andere modules werken dit met diverse thema’s dieper uit. Voor meer informatie, bezoek: www.

Hoe maak je liefde praktisch?

Hoe maak je helen praktisch en toegankelijk voor ieder mens? In mijn dertig werkzame jaren als therapeut was ik nieuwsgierig naar wat écht heelt en blijvend verandert, wat universeel werkzaam is. Uit deze bevlogenheid en diepe bewogenheid voor het lijden heeft, naast het schrijven van de boeken, deze werkwijze zich stap voor stap ontvouwd. Diverse universele elementen uit verschillende benaderingen komen samen in deze krachtige tool, waarbij alle lichaamssystemen – brein, hartbrein en buikbrein – samenwerken.

“Ik kon voor het eerst naar mijn pijn kijken zonder overstuur te geraken.”

Werken met de Cirkel van Liefde en Label

Je label is een inventarisatie van je wond. Elke wond heeft onverwerkte emoties, een negatieve aanname, is bang voor liefde en relaties en voelt zich verlamd, onmachtig of bevroren. Met behulp van een routekaart breng je je situatie in kaart; dat kan een situatie zijn waar je herinneringen bij hebt of alleen maar lichaamssensaties (meestal bij vroeg kinderlijk trauma).

Tijdens het invullen word je je bewust van de impact van de situatie en ontdek je de triggers die wijzen op onverwerkte herinneringen in je leven. Je wond krijgt zo erkenning; dit is jouw niet-gehoorde verhaal, jouw moment waarop je niet gezien, getroost, aangeraakt of vastgehouden werd. We gaan voor je zorgen!

De Cirkel van Liefde

Je kunt alleen helen vanuit verbinding met jezelf. Jij bent je naam, er zijn hulpbronnen in je leven en Het Grote Hart dat alle harten omvat. Je neemt tijd om die hulpbronnen te ervaren (gevoelstaal). Een heel bijzonder aspect van de transformatie: alle liefde is in jou aanwezig om voor je wond te zorgen en nu word je je dit bewust!

Je kiest voor verandering

Je leert je onderbewuste toe te spreken op een respectvolle wijze, zodat deze zich opent voor verandering. Helen gebeurt niet alleen in je brein, maar in alle lichaamssystemen, en die zijn onbewust. “Ik was diep ontroerd toen ik mijn onderbewuste toesprak door de aangereikte woorden.”

Bewegen

Je staat stil bij de pijn (je label) en keert ook terug naar de Cirkel van Liefde. Er vindt gedurende dit proces een diepe interactie plaats tussen de liefde in jou en de pijn van je wond. Je luistert daarbij zonder oordeel. “Ik leerde luisteren naar mijn lichaamssensaties en gevoelens. Dat was zo nieuw voor me, omdat ik altijd aan het beredeneren ben in mijn hoofd.”

Dankzegging

Je rondt af met dankzegging en een bekrachtiging aan je onderbewuste om door te gaan met de heling. “Ik kon voor het eerst empathie voelen met de baby in mij die zich zo afgewezen voelde.”

Wanneer gebruik je de Cirkel van Liefde?

Je gebruikt de Cirkel van Liefde om jouw wonden te ontmoeten die geïsoleerd zijn achtergebleven. Dit kun je zelf doen en leren, in therapie gebruiken, en we werken ermee tijdens de trainingsdagen. De Cirkel van Liefde biedt een raamwerk waardoor we de immense kracht van de helende vermogens aanboren voor genezing van trauma’s en blokkades die ons belemmeren open te bloeien. De interpersoonlijke afstemming met jezelf, met Het Grote Hart en anderen helpt je op het diepste niveau te reguleren. “Ik was verbaasd dat er in mijn eigen hart een genezende kracht was om voor mijn wond te zorgen.”

Je kunt de Cirkel van Liefde altijd inzetten, ook in je dagelijks leven, simpelweg door je voor te stellen dat je in de Cirkel van Liefde stapt. Vraag jezelf af: “Wat merk ik nu op, nu ik omgeven ben met liefde?”

Waarom zou je hier tijd voor vrijmaken?

Je wenst heelheid voor je lichaam en dat alle innerlijke systemen – van brein tot autonome zenuwstelsel tot cellen – samenwerken om jouw gezondheid te bevorderen. Je gaat je lichaam meer en meer respecteren naarmate je beseft wat je lichaam allemaal voor jou doet. Omdat je gemaakt bent voor liefde en jezelf het allerbeste gunt, net als de mensen om je heen. Je wilt in vrijheid leven zonder je te laten leiden door angsten, negatieve gedachten over jezelf of nare beelden.

Je wilt het beste voor anderen, want waar jij heelt, helen anderen. Waar jij zelfcompassie ervaart en verbinding, geef je dit door aan anderen. Schaamte, afkeuring en haat wil je niet doorgeven aan je naasten. Je wilt je kunnen inzetten voor anderen en van betekenis zijn, met plezier en vreugde. En je wilt het goede voor de natuur; als je niet verbonden bent met jezelf voel je niet hoe je anderen en de natuur kunt schaden.

De liefde staat centraal, niet de pathologie

Hoe ziet je leven er uit als je ervaart dat liefde je transformeert en heelt? Wanneer respect, verbinding en geliefd zijn zijn niet alleen maar woorden zijn die je leest, maar gevoelens die je met je hele hart en wezen ervaart. Als ze een diepe persoonlijke betekenis hebben? 

Ik hoop je van ganser harte te ontmoeten! Zie https://b-come.nl/product/zelfcompassie/

                   

 

  

Lees meer over het boek