Ontmoet Janna

         

Mijn persoonlijke verhaal 

 

Mijn verlangen naar het echte verhaal van mensen begon al in mijn kindertijd. Als kind voelde ik de eenzaamheid van het opgroeien in een gezin waar gevoelens en emoties niet werden gedeeld. In de kerk waar ik opgroeide is me onderwezen dat we niet met onszelf bezig moeten zijn maar God moeten dienen. Dat het zelfzuchtig is als je over jezelf praat. Dat je lichaam zondig is.

 

Ik werd een vreemde voor mezelf en wist niet meer wie ik was! 

           

 

Oordeel in plaats van liefde

 

Als puber leed ik aan depressieve klachten en veroordeelde ik mijn lichaam: ik vond me zelf te dik en ik leed aan eetproblemen. 

Als jonge vrouw kon ik intens genieten. Maar ik was ook kritisch naar mezelf. Goed was nooit goed genoeg. Ik piekerde en was bang om door de mand te vallen. Mijn gemoed was als een weerhaan: het ene moment geloofde ik in liefde en een ander moment sloeg de twijfel weer toe.  Het ene moment voelde ik me goed en weer een ander moment was ik neerslachtig. 

                  Leven van binnenuit

Dit was niet het leven wat ik wilde leven. Maar hoe dan wel?  Na jarenlang van zoeken, van studeren en door te delen met anderen ontdekte ik dat het leven waar ik zo naar verlangde alleen van binnenuit kan worden geleefd. Met erkenning van mijn gevoelens en van mijn emoties en met erkenning voor de pijn van de opgelopen wonden. 

Ik ontdekte ook dat mijn lichaam meer is dan een optelsom van botten en spieren. Dat mijn lichaam ongelooflijk intelligent is  en ik de signalen van mijn lichaam en mijn intuïtie serieus kan nemen. Dat mijn lichaam  een toegangspoort is om naar ‘Ik Ben’ te luisteren. 

Ik begon te luisteren en ontdekte dat de impact van mijn wonden (trauma’s) op mijn ziel geest en lichaam  groter was dan ik ooit had kunnen vermoeden. Dat trauma’s het onderlinge functioneren van geest ziel en lichaam verstoren gaf me zowel inzicht als heling. Want ik begon in te zien dat  veel van mijn lichamelijke klachten en mijn stemmingswisselingen een gevolg waren van de niet geheelde wonden. 

Ik ontdekte dat  er hoop is, waar ik als kind zo naar verlangde. Dat er mogelijkheden zijn voor herstel en dat onvoorwaardelijke liefde (van God ook!) geen utopie is. En dat ik stap voor stap een thuisgevoel ervaar waar ik kan rusten in en met mezelf en blij kan zijn met mijn gezin en vrienden. 

Al mijn ontdekkingen deel ik nu met anderen. Door middel van de boeken, de online (trainingen) en door het geven van lezingen. Omdat ik geloof dat we allemaal verlangen naar thuiskomen. De weg naar vrijheid en thuiskomen.

                   

Mijn leven is gezegend!

 

  

 

Lees meer over het team