Jozé Jonker

Lichaam en beweging fascineren me mateloos. Het lichaam als thuisbasis, het tastbare deel van je identiteit en de mogelijkheden om je met jezelf en de buitenwereld te verbinden. Het is het voertuig om je ziel tot uitdrukking te brengen. Met mijn lichaam kan ik mijn eigenheid communiceren en zo de wereld om mij heen beïnvloeden.

Expressie

Elk mens is door God uitgerust met neuro-cellulaire ontwikkelingspatronen in ons lichaam, waarmee we ons kunnen verbinden met onszelf en anderen. Hiermee kun je binnen je mogelijkheden volledig functioneel en expressief zijn. Maar als deze ontwikkeling geblokkeerd wordt, gaan we compenseren. Hierdoor ontstaan obstakels waardoor die verbinding en beweging niet (langer) vloeit. Ook bij mij is dat gebeurd. Jarenlang heb ik mijn bewegingen aangepast aan de verwachting en leefregels van mijn omgeving en mijn lichaamssignalen genegeerd. Hierdoor kwamen mijn ingeschapen mogelijkheden en talenten niet tot ontwikkeling. Anders gezegd: ik kon niet worden wie ik ben. Pas in beweging en dans ontdekte ik waar obstakels, maar ook mogelijkheden lagen. Ik leerde met vallen en opstaan dat ik op mijn eigen originele manier expressie mag geven aan mijn persoonlijkheid. Juist zo kan ik bruggen bouwen: warm, expressief, intuïtief, eigenwijs en eigenzinnig. Zo wil ik ook met zelfvertrouwen anderen richting en focus geven.

Become cursussen

Mijn betrokkenheid bij Become is het organische gevolg van een intensieve samenwerking met Janna Beek. Uit deze gezamenlijke ontdekkingstocht waarbij kennis, passie en intuïtie samenkwamen werd het boek ‘Gevoelstaal, een ontdekking’ geboren. Binnen het team van Become ontmoet ik gedreven en professionele mensen die elkaar willen verrijken en tevoorschijn roepen om anderen te kunnen inspireren.

Jozé Jonker

Jozé Jonker is vaktherapeut Dans- en beweging, en lichaamsgericht therapeut, met ruim 20 jaar ervaring in de zorg.

De cursus die Jozé geeft
Groeien in zelfexpressie en vertrouwen


Contactgegevens Jozé Jonker