Dorie Canters

Ik geloof dat iedereen creatieve vermogens heeft en dat elk mens de behoefte heeft aan vrijheid, authenticiteit, dromen en verbinding met zichzelf en anderen. Ik houd ervan mensen te inspireren in hun persoonlijke en beeldende ontwikkeling. Voor mij is diepgang en luchtigheid de ideale combinatie om spelend te ontdekken.

Vrijheid en verbeelding

Het raakt me als mensen onvrijheid ervaren, angst hebben om niet goed genoeg te zijn, teveel in hun hoofd zitten en niet meer kunnen ontspannen en spelen. Als ze daardoor vervreemd geraakt zijn van zichzelf. Uit eigen ervaring weet ik hoe dat is. Ik heb jarenlang gewerkt in het onderwijs en zag dat veel systemen de creativiteit van kinderen en volwassenen in de kiem smoren. Dat komt o.a. door een te hoge prestatiedruk, focus op meetbare resultaten en teveel nadruk op de cognitieve ontwikkeling. Verbeeldingskracht verdwijnt dan helaas.

Mijn missie is om door de Become-cursussen die verbeeldingskracht weer aan te wakkeren. Het is mijn verlangen dat mensen daardoor weer zicht krijgen op hun innerlijke, creatieve kracht en schoonheid en zo beter gaan functioneren in hun uniciteit. Ik daag mensen uit conformisme, braafheid en conditionering te ontmaskeren.

Dorie Canters

Dorie Canters is trainer, docent en kunstenaar en gelooft in de unieke combinatie van gevoelstaal met beeldtaal.

Become cursussen

Ik ben verbonden met Become, omdat Janna Beek me attendeerde op haar boeken en hoe kunstenaars die prachtig hebben geïllustreerd. Dat kunstzinnige in combinatie met gevoelstaal was een verrassende ontdekking voor me. Mijn cursussen ‘Imagine’ zijn op haar boeken gebaseerd. Ik vind het een voorrecht om deel te zijn van het Become-team, omdat we ieder vanuit onze eigen expertise de heelheid van mensen op het oog hebben. Elkaar binnen het team inspireren en van elkaar leren is bijzonder.

De cursus die Dorie geeft
Imagine ‘Het Zilverwoud’


Haar eigen website
atelierverbeelding.nl