Egbert Monsuur

Ik geniet ervan als mensen met elkaar de diepte van de beleving zoeken. Alle aspecten van het leven, mooie en moeilijke, verdienen aandacht. Goed luisteren is een levenskunst. Voor mij staat daarbij iedere keer gevoelstaal centraal: de verwoording van wat er van binnenuit naar boven komt bij het stellen van eerlijke vragen.

Leven met betekenis

Het leven is mooi, maar kan ook op bepaalde momenten moeilijk en pijnlijk zijn. In mijn eigen leven ben ik al van jongs af aan meerdere malen met zaken geconfronteerd, die mij onmacht, angst en verdriet hebben opgeleverd. In mijn zoektocht om verder te komen, ontdekte ik dat mijn leven in de handen van de Eeuwige is. Ik leerde de werking van vertrouwen, geloven, kracht en liefde. Dat geeft het leven vreugde en betekenis.

Praktisch en filosofisch drong zich de vraag aan mij op hoe gevoelens en gedachten ontstaan en wat ze betekenen. Welke uitwerking hebben deze op het leven, de stemming en het gedrag? Vanbinnen merkte ik daarbij de gevoelsnotie op: een meer dan lijfelijk intuïtief gevoel dat heel veel wijsheid duidelijk wil maken. Ik wil mensen helpen te groeien in identiteit, discipline en volharding. Zij kunnen ook dit lijfelijk gevoelde besef over zichzelf en hun situaties opmerken en met de juiste vaardigheden hiermee omgaan.

Become cursussen

Als trainers van Become willen we elkaar en de deelnemers aansporen om in iedere situatie authentiek te zijn en daarbij met de waarden van zelfcompassie, benieuwdheid en initiatief te luisteren naar het gevoel van binnen. De cursussen zijn stimulerend om het boek ‘Gevoelstaal’ van Janna Beek toe te passen, te evalueren en je eigen te maken. Dan ontstaat er een frisse kijk op het gevoelsleven.

Egbert Monsuur

Egbert Monsuur is pastoraaltherapeut en psychosociaal-therapeut en internationaal erkend Focusingtrainer. Ook: Emotional Focused Therapy (relatietherapie), Psychoanalytische Psychotherapie en het Ontwikkelingsprofiel (psychodiagnostiek).

De cursussen die Egbert geeft
Andersom met gevoel, Samen andersom met gevoel, Spiritualiteit als weg naar echtheid


Eigen website
PositiveExperiencing